Εκπαιδευτικά Προγράμματα Δημοτικού

Η δρω δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να εκφραστούν και να εκτονωθούν, ενεργοποιώντας τις σωματικές και πνευματικές τους ικανότητες. Με τα προγράμματα ενεργού εκμάθησης, με την πρωτοποριακή μέθοδο του βιωματικού χαρακτήρα και την ποικιλία θεματικών προσεγγίσεων οι μικροί μαθητές του Δημοτικού, αποκτούν γνώσεις και καλλιεργούν αξίες μέσα από την εμπειρία και την πρακτική.

Ομάδα, Συνεργασία, Γνώση, Ενέργεια, είναι μερικές από τις λέξεις που χαρακτηρίζουν τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα της δρω.

Τυπώστε εδώ όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα

Η δρω απο το 1999 σχεδιάζει και υλοποιεί με επιτυχία παιδικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της δρω, με θεματικές κατηγορίες Αγωγή Υγείας, Παράδοση, Τέχνη, Ιστορία, Φύση, Περιβάλλον, προσφέρονται σε μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου και εντάσσονται στον προγραμματισμό επισκέψεων που διενεργούν τα σχολεία στα πλαίσια των εκπαιδευτικών τους περιπάτων.

Τα προσφερόμενα προγράμματα λειτουργούν ως υποστηρικτικό βοήθημα στις ενότητες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, ως project εργασίας, ως εμπλουτισμός θεματικών προσεγγίσεων, ως μέσον επαφής των παιδιών με τη φύση και ευαισθητοποίησης σε έννοιες και αξίες επικοινωνίας, συνεργασίας, ομαδικότητας κ.α. Επίσης, μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα επιδότησης σε συνεργασία με Δήμους, Νομαρχίες, Οργανισμούς, Πανεπιστήμια και άλλους φορείς.

Με τη μέθοδο της βιωματικής προσέγγισης, της ενεργού συμμετοχής στη διαδικασία της μάθησης και τον επιστημονικό σχεδιασμό τους, τα προγράμματα επιτυγχάνουν ποιοτική ψυχαγωγία, ανακάλυψη της γνώσης, καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της δρω θα τα βρείτε και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, προτεινόμενα για εκπαιδευτικές επισκέψεις.