Γύρω από την Ακρόπολη – Εξερευνήσεις

Γύρω από την Ακρόπολη – Εξερευνήσεις

Μηνύματα & αναγνώριση σημαδιών είναι τα ερεθίσματα της εξερεύνησης. Ένα ζωντανό κυνήγι του “πριν” και του “τώρα”, προσφέρει στα παιδιά διασκέδαση και ανακαλύψεις.

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται κατά τους μήνες: Σεπτ, Οκτ, Νοε, Μάρτ, Απρ, Μάη

 

Είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού και εντάσσεται στην κατηγορία προγραμμάτων “ΖΩΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ”.

 

Χώρος υλοποίησης

Πεζόδρομοι στην Πλάκα

 

Περισσότερες πληροφορίες

 

Ο χώρος υλοποίησης του προγράμματος (Πλάκα, Αναφιώτικα, πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου), προσφέρει στα παιδιά ευκαιρίες ανακάλυψης αλλά και δράσης. Οι πεζόδρομοι της επιλεγμένης περιοχής όπου επιτρέπουν την ασφαλή διάσχιση της ομάδας των παιδιών, γίνονται χώρος και πεδίο εξερεύνησης.

Η διαδρομή που έχει χαραχθεί  από τον οργανωτή του προγράμματος, δίνεται στα παιδιά υπό μορφή μηνυμάτων και διαφορετικών σημαδιών. Με αυτόν τον τρόπο, η προσπάθεια ανακάλυψης, μετατρέπεται σε παιχνίδι και μάθηση. Κάθε μέλος της ομάδας αναλαμβάνει ένα σημαντικό ρόλο και όλοι μαζί πετυχαίνουν τον κοινό τους στόχο.

Η παλαιά Αθήνα, τα αρχαία μνημεία, οι εκκλησίες, τα κτίρια, η ζωή των ανθρώπων, τα παραδοσιακά επαγγέλματα, η ασφαλής μετακίνηση στην πόλη, το περιβάλλον, τα ζώα και τα φυτά της πόλης, δίνουν τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά να φέρουν εις πέρας την αποστολή που τους έχει ανατεθεί.

Το πρόγραμμα προσφέρει στα παιδιά μια περιπέτεια διαφορετική, δίνοντάς τους την ευκαιρία να διασκεδάσουν, να ανακαλύψουν και να μάθουν.

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Γύρω από την Ακρόπολη – ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ, εντάσσεται στην κατηγορία προγραμμάτων “ΖΩΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ” και είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ δημοτικού.

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται κατά τους μήνες Σεπτ, Οκτ, Νοε, Μαρτ, Απρ και Μάη.


Συνολική  διάρκεια: 1 ½ ώρα