Εορταστικά Προγράμματα

Η δρω με τα εορταστικά προγράμματα δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής των παιδιών σε ειδικά σχεδιασμένα και προγραμματισμένα θεματικά δρώμενα εμπνευσμένα απο την παράδοση και τα έθιμα της πατρίδας μας, τη διαφορετικότητα των εποχών, τα εποχιακά σύμβολα, τον αθλητισμό, τους θεσμούς, τις τελετές και εκδηλώσεις λήξης του σχολικού έτους.

Τα προγράμματα αυτά προσφέρονται για όλες τις ηλικιακές βαθμίδες με δυνατότητα συμμετοχής μιας τάξης αλλά και ολόκληρου του σχολείου σας.

Τυπώστε εδώ όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η δρω απο το 1999 σχεδιάζει και υλοποιεί με επιτυχία παιδικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της δρω, με θεματικές κατηγορίες Αγωγή Υγείας, Παράδοση, Τέχνη, Ιστορία, Φύση, Περιβάλλον, προσφέρονται σε μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου και εντάσσονται στον προγραμματισμό επισκέψεων που διενεργούν τα σχολεία στα πλαίσια των εκπαιδευτικών τους περιπάτων.

Τα προσφερόμενα προγράμματα λειτουργούν ως υποστηρικτικό βοήθημα στις ενότητες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, ως project εργασίας, ως εμπλουτισμός θεματικών προσεγγίσεων, ως μέσον επαφής των παιδιών με τη φύση και ευαισθητοποίησης σε έννοιες και αξίες επικοινωνίας, συνεργασίας, ομαδικότητας κ.α. Επίσης, μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα επιδότησης σε συνεργασία με Δήμους, Νομαρχίες, Οργανισμούς, Πανεπιστήμια και άλλους φορείς.

Με τη μέθοδο της βιωματικής προσέγγισης, της ενεργού συμμετοχής στη διαδικασία της μάθησης και τον επιστημονικό σχεδιασμό τους, τα προγράμματα επιτυγχάνουν ποιοτική ψυχαγωγία, ανακάλυψη της γνώσης, καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της δρω θα τα βρείτε και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, προτεινόμενα για εκπαιδευτικές επισκέψεις.