Τα Σταθμά της Αρχαίας Ελλάδας

Τα Σταθμά της Αρχαίας Ελλάδας

Τα παιδιά κατασκευάζουν Σταθμά απο πηλό. Οι πήλινοι στατήρες δοκιμάζονται, ζυγίζονται και τελειοποιούνται, ενώ παράλληλα αποδεικνύουν βιωματικά την αναγκαιότητα της χρήσης μονάδων μέτρησης στις εμπορικές συναλλαγές.

 

Το πρόγραμμα εντάσσεται στην κατηγορία “Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ” και υλοποιείται όλους τους μήνες του σχολικού έτους.

 

Χώροι υλοποίησης

Πλάκα, Αδριανού 94

Νέα Κηφισιά, Χελιδονούς 55

Εντός του χώρου του σχολείου σας

 

Περισσότερες πληροφορίες

Εμπνευσμένο από την αρχαία Ελλάδα και τη σημαντικότητα των εμπορικών συναλλαγών, το πρόγραμμα ωθεί τα παιδιά να ανακαλύψουν τη σπουδαιότητα του ζυγίσματος και της εφεύρεσης των μονάδων μέτρησης.

Τα παιδιά έχουν στόχο να κατασκευάσουν τα Σταθμά του 5ου αι. π.X.! Συγκεκριμένα, δημιουργούν ακριβή αντίγραφά τους με υλικό τον πηλό και φιλοτεχνούν τα διαφορετικά τους σύμβολα!

Με ασφαλή εργαλεία και υλικά που δίνονται, οι πήλινοι στατήρες κατασκευάζονται στο σωστό βάρος, δοκιμάζονται, ζυγίζονται σε ψηφιακές ζυγαριές και τελειοποιούνται με απόλυτη ακρίβεια.
Αποδεικνύοντας βιωματικά την αναγκαιότητα της χρήσης μονάδων μέτρησης, στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι ομάδες των παιδιών έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τους στατήρες τους με προϊόντα, σταθμίζοντας και σε πραγματικούς ζυγούς!

– Διάρκεια προγράμματος 1 ½ ώρα
– Τα υλικά που χρειάζονται για την υλοποίηση, παρέχονται στα παιδιά
– Το πρόγραμμα υλοποιείται όλους τους μήνες του σχολικού έτους
– Tο πρόγραμμα εντάσσεται στην κατηγορία προγραμμάτων «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ»