Δημιουργώ με τον Πηλό

Δημιουργώ με τον Πηλό

Για Α’, Β’ και Γ’ τάξεις:

Το αργιλόχωμα γίνεται πηλός. Τα παιδιά ανακαλύπτουν την εξάρτηση των τεσσάρων στοιχείων της φύσης (γη – νερό – αέρας – φωτιά) στην επεξεργασία και την αξιοποίησή του. Πλάθουν και δημιουργούν αντικείμενο.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στην κατηγορία “ΤΕΧΝΕΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗ” και υλοποιείται όλους τους μήνες του σχολικού έτους.

 

Χώροι υλοποίησης

Πλάκα, Αδριανού 94

Νέα Κηφισιά, Χελιδονούς 55

Περιβαλλοντικό Κέντρο “δρω” Ναυπάκτου

Εντός του χώρου του σχολείου σας

 

Περισσότερες πληροφορίες

Το αργιλόχωμα γίνεται πηλός.
Τα παιδιά ανακαλύπτουν την εξάρτηση των τεσσάρων στοιχείων της φύσης (γη  –  νερό  –  αέρας  –  φωτιά στην επεξεργασία και αξιοποίησή του.

Πλάθουν και δημιουργούν αντικείμενο.

Το εκπαιδευτικό παιδικό πρόγραμμα Δημιουργώ με τον Πηλό, προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά να ασχοληθούν με φυσικές πρώτες ύλες, να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με παραδοσιακές τέχνες, ενώ παράλληλα με τη φαντασία τους, την ενεργό συμμετοχή τους και τη σωστή εκτέλεση κατάλληλων οδηγιών και πληροφοριών που τους προσφέρονται, να μαθαίνουν και να δημιουργούν!

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Δημιουργώ με τον Πηλό, εντάσσεται στην κατηγορία προγραμμάτων “ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ” και είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά Α΄,  Β΄, Γ΄ δημοτικού.

Το πρόγραμμα υλοποιείται όλο το έτος

 

Συνολική  διάρκεια: έως 1 ½ ώρα

 

** Αν σας ενδιαφέρει πρόγραμμα πηλού για μεγαλύτερες τάξεις (Δ’, Ε’, ΣΤ’) κάντε κλικ στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Τα Σταθμά της Αρχαίας Ελλάδας