Οι 12 θεοί του Ολύμπου

Οι 12 θεοί του Ολύμπου

Με απλό και διαδραστικό τρόπο, τα παιδιά ως μικρές ομάδες παρατηρούν, ανακαλύπτουν, αποφασίζουν και συνθέτουν με τον κατάλληλο συνδυασμό την “εικόνα”: 12 θεοί – διαφορετικές ικανότητες – σύμβολά τους.

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται όλους τους μήνες του σχολικού έτους.

 

Είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά Γ’ και Δ’ δημοτικού και εντάσσεται στην κατηγορία προγραμμάτων “Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ”.

Χώροι υλοποίησης

Πλάκα, Αφροδίτης 9

Νέα Κηφισιά, Χελιδονούς 55

Περιβαλλοντικό Κέντρο “δρω” Ναυπάκτου

Εντός του χώρου του σχολείου σας

 

Περισσότερες πληροφορίες

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Οι 12 θεοί του Ολύμπου” έχει σκοπό να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να προσεγγίσουν αυτό το βασικό κεφάλαιο μυθολογίας του αρχαίου πολιτισμού μας, μέσα από μια βιωματική εμπειρία.

Με απλό και διαδραστικό τρόπο, τα παιδιά ως μικρές ομάδες παρατηρούν, ανακαλύπτουν, αποφασίζουν και συνθέτουν με τον κατάλληλο συνδυασμό την “εικόνα”:

12 θεοί – διαφορετικές ικανότητες – σύμβολά τους

Είδη αμφίεσης, αξεσουάρ, κάρτες με μηνύματα, ρόλοι των θεών και ένα μικρό μυθικό σενάριο ωθούν τα παιδιά να εμπνευστούν κινήσεις, σκηνοθεσία και τη δική τους μοναδική εμφάνιση που εισάγει τους θεατές-συμμαθητές τους στη διαφορετικότητα κάθε θεού.

Οι ήρωες είναι τα ίδια τα παιδιά. Η ομαδική δημιουργία, η φαντασία, η συνεργασία στην οργάνωση και στην εκτέλεση, δημιουργούν τις συνθήκες τόσο για λήψη γνώσεων όσο και για ποιοτική διασκέδαση, καθώς τα παιδιά απολαμβάνουν το αποτέλεσμα και ζουν μια αξέχαστη εμπειρία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Οι 12 θεοί του Ολύμπου” εντάσσεται στην κατηγορία προγραμμάτων “Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ” και είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά Γ΄ και Δ΄ δημοτικού.

Το πρόγραμμα υλοποιείται όλους τους μήνες του σχολικού έτους.

Συνολική διάρκεια: 1 ½ ώρα