Ο κύκλος του νερού

Ο κύκλος του νερού

Ομαδική δράση, έρευνα, πειράματα, διασκέδαση. Τα εκπαιδευτικά μηνύματα του κύκλου του νερού χαράσσονται ως εμπειρία στη μνήμη των παιδιών.

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται κατά τους μήνες: Δεκ, Ιαν, Φεβ, Μάρτ, Απρ

 

Είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά Δ’, Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού και εντάσσεται στην κατηγορία προγραμμάτων “ΖΩΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ”.

 

Χώροι υλοποίησης

Νέα Κηφισιά, Χελιδονούς 55

 

Περισσότερες πληροφορίες

 

Βήμα-βήμα οι μαθητές, με ενεργό συμμετοχή ως μέλη υποομάδων, οικοδομούν μια περιεκτική και ξεκάθαρη εικόνα που φανερώνει τη συνεχόμενη κίνηση του νερού μεταξύ γης και ατμόσφαιρας: τον κύκλο του νερού.

Η προσέγγιση του θέματος,
βασίζεται στην παρατήρηση, ανάλυση, προσωπική τοποθέτηση και ομαδική ανακάλυψη,
εμπλουτίζεται με πλήθος πληροφοριών και δράσεων προκαλώντας το ενδιαφέρον των παιδιών,
προσφέρει προκλήσεις και διάθεση για μάθηση,

καθώς οι μαθητές εξερευνούν με διαδραστικό τρόπο τη διαδικασία εξάτμισης, συμπύκνωσης και υγροποίησης του νερού.

 

Με τα κατάλληλα υλικά και εργαλεία μετρούν την υγρασία του περιβάλλοντος, δημιουργούν σύννεφα υδρατμών, ανακαλύπτουν το ουράνιο τόξο (εφόσον ο καιρός το επιτρέπει).
Στο κατασκευασμένο από τα ίδια, δείγμα φυσικού περιβάλλοντος του    πλανήτη, αντιλαμβάνονται  ότι η γη, τα φυτά και τα ζώα είναι πηγή υδρατμών, ότι το νερό του πλανήτη σήμερα είναι το ίδιο σε ποσότητα όσο ήταν και πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ο Κύκλος του Νερού, εντάσσεται στην κατηγορία προγραμμάτων “ΖΩΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ” και είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά Δ΄, Ε΄ και Στ΄ δημοτικού.

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται κατά τους μήνες Δεκ, Ιαν, Φεβ, Μαρτ, και Απρίλιο.

Συνολική  διάρκεια: 1 ½ ώρα