Ελαιόλαδο & Σαπούνι

Ελαιόλαδο & Σαπούνι

Αξία και χρησιμότητα. Η παραγωγική διαδικασία του παραδοσιακού σαπουνιού απο Ελαιόλαδο, αποκαλύπτεται με βιωματικό τρόπο στα παιδιά.

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται όλους τους μήνες του σχολικού έτους

 

Είναι σχεδιασμένο για παιδιά Α’ – ΣΤ’ δημοτικού και εντάσσεται στην κατηγορία προγραμμάτων “ΤΕΧΝΕΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗ”.

 

Χώροι υλοποίησης

Πλάκα, Αδριανού 94

Νέα Κηφισιά, Χελιδονούς 55

Εντός του χώρου του σχολείου σας

 

Το πρόγραμμα «Ελαιόλαδο & Σαπούνι» σχεδιάστηκε με στόχο την επαφή και εξοικείωση με την τέχνη και τις παραδόσεις μας.

 

Χειροποίητο, παραδοσιακό και αγνό, το σαπούνι από ελαιόλαδο ξεδιπλώνει το πατροπαράδοτο μυστικό του. Μέσα από ομαδικές προκλήσεις, δραστηριότητες συνεργασίας και εγρήγορσης, η δρω με το βιωματικό σχεδιασμό της, ωθεί τα παιδιά να ανακαλύπτουν, να δημιουργούν και να συμμετέχουν ενεργά, τόσο στη λήψη πληροφοριών όσο και στην παραγωγική διαδικασία:

 

– ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΟ – ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ – ΣΑΠΟΥΝΙ ΕΛΙΑΣ
– ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ & ΟΦΕΛΗ
– ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ – ΣΑΠΩΝΟΠΟΙΗΣΗ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

 

Τα  παιδιά κατανεμημένα σε μικρές ομάδες καλούνται να ενώσουν δυνάμεις και ικανότητες, να -> κόψουν την πάστα σαπουνιού σε ομοιόμορφα κομμάτια και να τα -> σφραγίσουν με διαφορετικές σφραγίδες που τους δίνονται. Τελευταία αποστολή είναι να τα -> συσκευάσουν και κάθε παιδί φεύγοντας, παίρνει μαζί του το δικό του αγνό σαπουνάκι από ελαιόλαδο, ως αναμνηστικό.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ελαιόλαδο & Σαπούνι» εντάσσεται στην κατηγορία προγραμμάτων ΤΕΧΝΕΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗ και είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει την κατάλληλη πρόκληση ανά ηλικιακή ομάδα, προσαρμοσμένο για παιδιά όλων των τάξεων Α΄ έως Στ΄ δημοτικού.

 

Το πρόγραμμα  υλοποιείται όλους τους μήνες του σχολικού έτους.

 

Συνολική διάρκεια προγράμματος: 1 ώρα & 45 λεπτά