Εκπαιδευτικά Προγράμματα Νηπιαγωγείου

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Νηπιαγωγείου έχουν διάρκεια έως 1 ώρα και 30 λεπτά, υλοποιούνται σε κατάλληλα διαμορφωμένες εγκαταστάσεις. Πλάκα: Αδριανού 94 και Αφροδίτης 9, Νέα Κηφισιά: Χελιδονούς 55 και σε επιλεγμένους εξωτερικούς χώρους, όπως τα δάση Καισαριανής και Πάρνηθας. Επίσης, στο Περιβαλλοντικό Κέντρο δρω Ναυπάκτου.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των προγραμμάτων απο έμπειρους παιδαγωγούς, τα απλά εποπτικά υλικά και μέσα που χρησιμοποιούνται, οι θεματικοί τίτλοι που προσφέρονται, εμπνευσμένοι απο το περιβάλλον, την παράδοση, τη διατροφή, τις τέχνες, είναι τα ουσιαστικά συστατικά της επιτυχημένης συμμετοχής και παρακολούθησης των προγραμμάτων απο την ηλικιακή ομάδα παιδιών του Νηπιαγωγείου.

Τυπώστε εδώ όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα

Η δρω απο το 1999 σχεδιάζει και υλοποιεί με επιτυχία παιδικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της δρω, με θεματικές κατηγορίες Αγωγή Υγείας, Παράδοση, Τέχνη, Ιστορία, Φύση, Περιβάλλον, προσφέρονται σε μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου και εντάσσονται στον προγραμματισμό επισκέψεων που διενεργούν τα σχολεία στα πλαίσια των εκπαιδευτικών τους περιπάτων.

Τα προσφερόμενα προγράμματα λειτουργούν ως υποστηρικτικό βοήθημα στις ενότητες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, ως project εργασίας, ως εμπλουτισμός θεματικών προσεγγίσεων, ως μέσον επαφής των παιδιών με τη φύση και ευαισθητοποίησης σε έννοιες και αξίες επικοινωνίας, συνεργασίας, ομαδικότητας κ.α. Επίσης, μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα επιδότησης σε συνεργασία με Δήμους, Νομαρχίες, Οργανισμούς, Πανεπιστήμια και άλλους φορείς.

Με τη μέθοδο της βιωματικής προσέγγισης, της ενεργού συμμετοχής στη διαδικασία της μάθησης και τον επιστημονικό σχεδιασμό τους, τα προγράμματα επιτυγχάνουν ποιοτική ψυχαγωγία, ανακάλυψη της γνώσης, καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της δρω θα τα βρείτε και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, προτεινόμενα για εκπαιδευτικές επισκέψεις.