Τρώω σωστά είμαι υγιής

Τρώω σωστά είμαι υγιής

Με διαδραστικό τρόπο προσέγγισης και δράσεις για τη διατροφική πυραμίδα, τα παιδιά αντιλαμβάνονται τη σημαντικότητα της σωστής διατροφής για την ανάπτυξή τους και την προσωπική τους ευθύνη γι΄αυτό.

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται όλους τους μήνες του σχολικού έτους.

 

Είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά Β’, Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού, προσαρμοσμένο ανά τάξη και εντάσσεται στην κατηγορία προγραμμάτων “ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ”.

 

Χώροι υλοποίησης

Πλάκα, Αδριανού 94

Νέα Κηφισιά, Χελιδονούς 55

Περιβαλλοντικό Κέντρο “δρω” Ναυπάκτου

 

Περισσότερες πληροφορίες

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Τρώω σωστά είμαι υγιής με τον ειδικό σχεδιασμό του και το βιωματικό τρόπο προσέγγισης που εφαρμόζει, βοηθά στη λήψη μηνυμάτων σε έννοιες που αφορούν στην υγιεινή διατροφή.

 

Το πρόγραμμα προσφέρει ευκαιρίες εξοικείωσης των παιδιών με την καθημερινή φροντίδα της υγιεινής διατροφής και την προσωπική μας ευθύνη για αυτό.

– Διατροφική πυραμίδα – η σημασία κάθε ομάδας τροφών
– Το σώμα μου – προσωπική ευθύνη για τις επιλογές μου
– Υγιεινή  διατροφή και το όφελος της άσκησης
– Εξοικείωση με έννοιες όπως: βιταμίνες, υγιεινές τροφές, διαφήμιση, μερίδες τροφών.
– Αλλαγή στάσης σε θέματα που αφορούν στη διατροφή και στον τρόπο ζωής στην προσπάθεια για
ένα υγιές σώμα

 

Ο στόχος του προγράμματος είναι να αντιληφθούν τα παιδιά πόσο σημαντικό είναι για την ανάπτυξή τους η σωστή διατροφή και η άσκηση.
Οι ομάδες των παιδιών συγκρίνουν και προτείνουν με διαδραστικό τρόπο, εξοικειώνονται με επιστημονικούς όρους όπως ενέργεια – μεταβολισμός – συστατικά, συμμετέχουν σε δραστηριότητες που αφορούν στη διατροφική πυραμίδα και αντιλαμβάνονται  τη διαφορετικότητα και τις κατηγορίες των τροφών.
Παρατηρούν και ασκούν κριτική στις διαφημίσεις των προϊόντων, προτείνουν και δημιουργούν το δικό τους ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής, ενώ παράλληλα αντιλαμβάνονται ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή που ο καθένας μόνος του αναλαμβάνει την ευθύνη για τις διατροφικές του συνήθειες.

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Τρώω Σωστά είμαι Υγιής, εντάσσεται στην κατηγορία προγραμμάτων “ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ” και είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά Β΄,  Γ΄, Δ΄, Ε΄, και Στ΄ δημοτικού.

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται όλους τους μήνες του σχολικού έτους.

Συνολική  διάρκεια: 1 ½ ώρα