Στο Γύρο του Κόσμου με τον Άη Βασίλη

 

Στο Γύρο του Κόσμου με τον Άη Βασίλη

Ομάδες παιδιών παίρνουν ρόλο ταξιδιώτη και ακολουθούν τα βήματα του Άη Βασίλη στο ταξίδι που κάνει κάθε χρόνο… στο Γύρο του Κόσμου! Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στους σταθμούς δραστηριοτήτων, διασκεδάζουν και παράλληλα ανακαλύπτουν πρωτόγνωρα χριστουγεννιάτικα έθιμα από διαφορετικές γωνιές του πλανήτη.

 

Υλοποιείται με συμμετοχή ολόκληρου του σχολείου.

 

Χώρος υλοποίησης

Εντός του χώρου του σχολείου σας

 

Περισσότερες πληροφορίες

 

Οργανώστε και προσφέρετε μια γιορτινή και διασκεδαστική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά του σχολείου σας. Η δρω σας προτείνει το πρωτότυπο πρόγραμμα δραστηριοτήτων με θέμα: “Στο Γύρο του Κόσμου με τον Άη Βασίλη”.

 

Συνοπτική περιγραφή: Ομάδες παιδιών παίρνουν ρόλο ταξιδιώτη και ακολουθούν τα βήματα του Άη Βασίλη στο ταξίδι που κάνει κάθε χρόνο… στο Γύρο του Κόσμου! Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στους σταθμούς δραστηριοτήτων, διασκεδάζουν και παράλληλα ανακαλύπτουν πρωτόγνωρα χριστουγεννιάτικα έθιμα από διαφορετικές γωνιές του πλανήτη. Κάθε δράση είναι και ένα νοητό «ταξίδι» σε μια χώρα του κόσμου προσφέροντας στα παιδιά ευκαιρίες ενεργού δράσης, συνεργασίας και ποιοτικής διασκέδασης. Το ειδικά δομημένο σενάριο γύρω από πραγματικά έθιμα διαφορετικών λαών, τα υλικά που παρέχονται, ο τρόπος υλοποίησης και καθοδήγησης από τους εκπαιδευτές, οι ευκαιρίες πρόκλησης και το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα που κυριαρχεί, είναι στοιχεία που όλα μαζί βοηθούν στην επιτυχία του στόχου.
1. Ιταλία. Το έθιμο της Μπεφάνας: Τα παιδιά βοηθούν την καλή μάγισσα Μπεφάνα! Το μόνο που χρειάζεται είναι αυτοσυγκέντρωση και καλό σημάδι, για να μην ξεχάσουμε κανένα σπίτι χωρίς δώρο!
2. Μεξικό. Το έθιμο της Πινιάτας: Αποστολή της ομάδας των παιδιών είναι, να στολίσουν και μετά να πετύχουν την πολύχρωμη παραδοσιακή πινιάτα.
3. Σκωτία. Το έθιμο της Φωτιάς που δε σβήνει: Η ομάδα χρειάζεται καλό συντονισμό, για να διατηρήσει το τζάκι γεμάτο «κούτσουρα».
4. Ελβετία. Το έθιμο του Christkindli: Οι ομάδες των παιδιών, με οδηγό τη φαντασία και την ευρηματικότητά τους, λύνουν τους γρίφους που θα τους οδηγήσουν στη χαμένη Κορώνα του αγγέλου Christkindli.
5. Αυστραλία. Το έθιμο των Καγκουρό: Διασκεδαστικές μεταφορές «δώρων»,  ισορροπία, εγρήγορση και ταχύτητα «ταξιδεύουν» τα παιδιά στην ιδιαίτερη αυτή χώρα.
6. Ισπανία. Το έθιμο των Τριών Μάγων: Η διάσχιση της διαδρομής με εμπόδια, είναι ο στόχος της ομάδας των παιδιών. Με ομαδικότητα και συνεργασία, καταφέρνουν ώστε όλα τα δώρα να φτάνουν στον προορισμό τους.

 

Κλείσιμο ταξιδιού στην Ελλάδα: Στο ρυθμό χριστουγεννιάτικων κουδουνιών, τα παιδιά επαναλαμβάνουν πρωτόγνωρους στίχους από παραδοσιακά κάλαντα της χώρας μας.

 

Συμμετοχή: ολόκληρου του σχολείου
Χώρος διεξαγωγής: εντός του σχολείου
Διάρκεια Προγράμματος: έως 2 ώρες