Βάψιμο Αυγών

 

Βάψιμο Αυγών

Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στην παραδοσιακή τεχνοτροπία βαψίματος Πασχαλινών αυγών, ζουν μια ξεχωριστή εμπειρία! Επίσης, κατασκευάζουν και μια εορταστική συσκευασία απο χρωματιστό χαρτόνι για να μεταφέρουν τα Πασχαλινά αυγά τους στο σπίτι.

Το εορταστικό πρόγραμμα Βάψιμο Αυγών, εντάσσεται στην κατηγορία προγραμμάτων “ΤΕΧΝΕΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗ” και είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει την κατάλληλη πρόκληση ανά ηλικιακή ομάδα, προσαρμοσμένο για παιδιά όλων των τάξεων, Α΄ έως Στ΄ δημοτικού.

 

Χώροι υλοποίησης

Πλάκα, Αδριανού 94

Νέα Κηφισιά, Χελιδονούς 55

Περιβαλλοντικό Κέντρο“δρω” Ναυπάκτου

Εντός του χώρου του σχολείου σας

 

Περισσότερες πληροφορίες

 

Το εορταστικό πρόγραμμα “Βάψιμο Αυγών” εντάσσει τα παιδιά με διασκεδαστικό τρόπο στην παραδοσιακή τεχνοτροπία βαψίματος Πασχαλινών αυγών, προσφέροντάς τους μία ξεχωριστή εμπειρία!

Με υλικά που δίνονται στα παιδιά και με την κατάλληλη καθοδήγηση από τον εκπαιδευτή της δρω, οι μικροί καλλιτέχνες χρησιμοποιούν τα χέρια τους ως εργαλείο, τη φαντασία τους ως οδηγό, προετοιμάζουν και δημιουργούν αποτυπωμένα μοτίβα, βάφουν και συσκευάζουν τα μοναδικά πασχαλινά αυγά της δικής τους δημιουργίας.

Τα παιδιά λειτουργούν μέσα σε μικρές ομάδες και συνεργάζονται στην καλύτερη και αποδοτικότερη αποτελεσματική εργασία της δημιουργίας. Ζουν την παράδοση και ολοκληρώνουν την κατασκευή τους με φαντασία, όχι μόνο βάφοντας τα αυγά αλλά φτιάχνοντας και μια εορταστική συσκευασία από χρωματιστό χαρτόνι για να τα μεταφέρουν στο σπίτι τους.

 

Για το βάψιμο των αυγών, τη δημιουργία των μοτίβων και τη συσκευασία, παρέχονται στα παιδιά όλα τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία.

 

Το εορταστικό πρόγραμμα Βάψιμο Αυγών, εντάσσεται στην κατηγορία προγραμμάτων “ΤΕΧΝΕΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗ” και είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει την κατάλληλη πρόκληση ανά ηλικιακή ομάδα,
προσαρμοσμένο για παιδιά όλων των τάξεων, Α΄ έως Στ΄ δημοτικού.

 

Το πρόγραμμα είναι εποχιακό και υλοποιείται εντός του σχολείου σας ή σε δικούς μας χώρους.


Διάρκεια:
  έως 2 ώρες