Μέλισσες – Μέλι

Μέλισσες – Μέλι

Τα παιδιά βιώνουν με τις ίδιες τις αισθήσεις τους το «θαύμα της μέλισσας». Η κυψέλη, τα εργαλεία του μελισσοκόμου, η δομημένη κοινωνία των μελισσών, γευσιγνωσία μελιού, κατασκευή κεριού απο κηρήθρα (ατομικό αναμνηστικό).

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται όλους τους μήνες του σχολικού έτους.

 

Χώρος υλοποίησης

Νέα Κηφισιά, Χελιδονούς 55

 

Περισσότερες πληροφορίες

 

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για να βιώσουν τα παιδιά με τις ίδιες τις αισθήσεις τους το «θαύμα της μέλισσας» μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες.

Τα παιδιά κατανεμημένα σε μικρές ομάδες ανακαλύπτουν στοιχεία    και πληροφορίες για τη δομημένη κοινωνία των μελισσών, τη ζωή, τη λειτουργία και το σημαντικό ρόλο που επιτελούν οι μέλισσες στη φύση, τον βιολογικό τους κύκλο, τις διαφορετικές δουλειές και τους ρόλους τους στην κυψέλη, τη   δημιουργία του πολύτιμου μελιού.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά:
-> Παίζουν & μαθαίνουν
Με ρόλο εργατριών μελισσών: γύρη και νέκταρ εντοπισμός και συλλογή, επικοινωνία των μελισσών, πώς φτιάχνουν οι μέλισσες το μέλι, αποθήκευση του μελιού
-> Παρατηρούν & ανακαλύπτουν
Κυψέλη, τι υπάρχει μέσα σε αυτήν, το επάγγελμα του μελισσοκόμου, ασφάλεια, εργαλεία, ο τρύγος του μελιού
-> Δοκιμάζουν, πιάνουν με τα χέρια τους, δημιουργούν
Προϊόντα που παράγει η μέλισσα: γευσιγνωσία μελιού, κατασκευή κεριού από κηρήθρα (ατομικές δημιουργίες)

 

Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά, συνεργάζονται και διασκεδάζουν, πετυχαίνοντας την εξοικείωσή τους με το θέμα «ΜΕΛΙΣΣΕΣ – ΜΕΛΙ».
Στο τέλος του προγράμματος τα παιδιά, εκτός από την πολύτιμη εμπειρία που βίωσαν, παίρνουν μαζί τους τα κεράκια από κηρήθρα που δημιούργησαν.

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται όλους τους μήνες του σχολικού έτους.

Διάρκεια προγράμματος: 1 ½ ώρα