Ένα τσαμπί Σταφύλι

Ένα τσαμπί Σταφύλι

Με χρωματιστές, γυαλιστερές ψηφίδες και την κατάλληλη τεχνική, τα παιδιά δημιουργούν ομαδικά ψηφιδωτά έργα με σχέδιο ένα τσαμπί σταφύλι! Το αποτέλεσμα προσφέρει πραγματική ικανοποίηση αλλά και πολλές πληροφορίες γύρω από το σταφύλι.

Το πρόγραμμα υλοποιείται όλους τους μήνες του σχολικού έτους.

 

Χώροι υλοποίησης

Πλάκα, Αδριανού 94

Νέα Κηφισιά, Χελιδονούς 55

Περιβαλλοντικό Κέντρο“δρω” Ναυπάκτου

Εντός του χώρου του σχολείου σας

 

Περισσότερες πληροφορίες

 

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για να εντάξει τα παιδιά με βιωματικό τρόπο στο θέμα «Ένα τσαμπί Σταφύλι».

Τα παιδιά κατανεμημένα σε μικρές ομάδες δημιουργούν ένα τσαμπί σταφύλι με πραγματικές ψηφίδες και συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο ψηφιδωτό έργο, από το πρώτο στάδιο έως και την τελική περιποίηση του δημιουργήματός τους.

 

Παράλληλα, μέσα από σύντομες και στοχευόμενες δράσεις, τα μέλη της ομάδας ανακαλύπτουν στοιχεία και πληροφορίες για την καλλιέργεια του σταφυλιού, τα οφέλη του για τη διατροφή μας, τις διαφορετικές ονομασίες του αμπελιού, τη σχέση του με την ελληνική παράδοση.

 

Οι χρωματιστές, γυαλιστερές ψηφίδες, οι κατάλληλες οδηγίες, η φαντασία, η ευρηματικότητα και η συνεργασία ανάμεσα στα παιδιά, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για δημιουργία και πραγματική ικανοποίηση από το αποτέλεσμα!

 

Τα παιδιά νιώθουν χαρά και διασκεδάζουν, πετυχαίνοντας την εξοικείωσή τους με την τέχνη του ψηφιδωτού αλλά και με τη θεματολογία γύρω από το αμπέλι και το σταφύλι.
Στο τέλος του προγράμματος σας παραδίδονται τα ομαδικά ψηφιδωτά έργα για τον στολισμό του σχολείου σας.

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται όλους τους μήνες του σχολικού έτους.

Συνολική  διάρκεια: έως 1 ½  ώρα