Χριστουγεννιάτικο Καραβάκι

 

Χριστουγεννιάτικο Καραβάκι

Η δημιουργία και η κατασκευή ενός μοναδικού χριστουγεννιάτικου στολιδιού με το ελληνικό σύμβολο του καραβιού είναι το αντικείμενο του εορταστικού προγράμματος “Χριστουγεννιάτικο Καραβάκι”. Με κατάλληλες οδηγίες, εύχρηστα και ασφαλή υλικά που δίνονται, κάθε παιδί δημιουργεί τη δική του πρωτότυπη σύνθεση.

 

Το πρόγραμμα ‘Χριστουγεννιάτικο Καραβάκι’ είναι κατάλληλα σχεδιασμένο για παιδιά των τάξεων Δ’, Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού.

 

Χώροι υλοποίησης

Πλάκα, Αδριανού 94

Νέα Κηφισιά, Χελιδονούς 55

Εντός του χώρου του σχολείου σας

 

Περισσότερες πληροφορίες

 

Τα Χριστούγεννα, το καραβάκι συμβολίζει τη νέα πορεία του ανθρώπου προς τη ζωή!

Η δημιουργία και η κατασκευή ενός μοναδικού χριστουγεννιάτικου στολιδιού με το ελληνικό σύμβολο του καραβιού είναι το αντικείμενο του εορταστικού προγράμματος “Χριστουγεννιάτικο Καραβάκι”.
Σε μια χώρα θαλασσινή όπως είναι η Ελλάδα, η δρω προσφέρει ένα χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα εμπνευσμένο από τη λαϊκή παράδοση. Η ομάδα των παιδιών ανακαλύπτει τους λόγους που το καραβάκι πρωταγωνιστεί στα έθιμα των παραδοσιακών Χριστουγέννων της Ελλάδας, αλλά και συζητάει για την ανάγκη & τη σημασία της ανταλλαγής ευχών και δώρων ανάμεσα στους ανθρώπους.
Με κατάλληλες οδηγίες, εύχρηστα και ασφαλή υλικά που δίνονται, κάθε παιδί δημιουργεί τη δική του μοναδική χριστουγεννιάτικη σύνθεση με θέμα το καραβάκι!
Πρωτότυπα χρωματιστά υλικά και η απαραίτητη Χριστουγεννιάτικη λάμψη είναι μόνο μερικά από τα εφόδια που χρησιμοποιούν τα παιδιά για να κατασκευάσουν το δικό τους στολίδι για το σπίτι.

 

Τα υλικά που χρειάζονται για την υλοποίηση, παρέχονται στα παιδιά.

 

Το εορταστικό πρόγραμμα “Χριστουγεννιάτικο Καραβάκι”, εντάσσεται στην κατηγορία προγραμμάτων ΤΕΧΝΕΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗ και είναι ειδικά σχεδιασμένο για τα παιδιά της Δ’, Ε’ και Στ’ δημοτικού.

Το πρόγραμμα είναι εποχιακό και υλοποιείται εντός του
σχολείου σας ή σε δικούς μας χώρους.

 

Διάρκεια:  1,5 ώρα