Τρώω σωστά είμαι υγιής

Τρώω σωστά είμαι υγιής

Με διαδραστικό τρόπο προσέγγισης και δράσεις γύρω από τη διατροφική πυραμίδα, οι μαθητές αντιλαμβάνονται τη σημαντικότητα της σωστής διατροφής για την ανάπτυξή τους και την προσωπική τους ευθύνη γι΄αυτό. Συγκρίνουν και προτείνουν λύσεις, εξοικειώνονται με επιστημονικούς όρους όπως “ενέργεια”, “μεταβολισμός”, “συστατικά” και τη διαφορετικότητα των κατηγοριών των τροφών.

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται όλους τους μήνες του σχολικού έτους.

 

Είναι ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές Λυκείου και εντάσσεται στην κατηγορία προγραμμάτων “ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ”.

 

Χώροι υλοποίησης

Πλάκα, Αδριανού 94

Νέα Κηφισιά, Χελιδονούς 55

Περιβαλλοντικό Κέντρο“δρω” Ναυπάκτου

Εντός του χώρου του σχολείου σας

 

Περισσότερες πληροφορίες

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Τρώω σωστά είμαι υγιής” με τον ειδικό σχεδιασμό του και το βιωματικό τρόπο προσέγγισης που εφαρμόζει, βοηθά στη λήψη μηνυμάτων σε έννοιες που αφορούν στην υγιεινή διατροφή. Το πρόγραμμα προσφέρει ευκαιρίες εξοικείωσης των μαθητών με την καθημερινή φροντίδα της υγιεινής διατροφής και την προσωπική μας ευθύνη για αυτό.
– Η σημαντικότητα της φύσης
– Το σώμα μου – Ο καθένας μας είναι μοναδικός και ανεπανάληπτος
– Σωστή διατροφή και άσκηση
– Γνωριμία με: υγιεινές τροφές, μη κατάλληλες τροφές, βιταμίνες, διαφήμιση, μεσογειακή διατροφή.

– Αλλαγή στάσης σε θέματα που αφορούν τη διατροφή και τη φροντίδα του σώματος
– Μεταβολισμός – ενέργεια – συστατικά

 

Ο στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να αντιληφθούν πόσο σημαντικό είναι για την ανάπτυξή τους η σωστή διατροφή και η άσκηση.
Οι ομάδες των μαθητών συγκρίνουν και προτείνουν με διαδραστικό τρόπο, εξοικειώνονται με επιστημονικούς όρους όπως ενέργεια – μεταβολισμός – συστατικά, συμμετέχουν σε δραστηριότητες που αφορούν στη διατροφική πυραμίδα και αντιλαμβάνονται  τη διαφορετικότητα και τις κατηγορίες των τροφών.
Παρατηρούν και ασκούν κριτική στις διαφημίσεις των προϊόντων, προτείνουν και δημιουργούν το δικό τους ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής, ενώ παράλληλα αντιλαμβάνονται ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή που ο καθένας μόνος του αναλαμβάνει την ευθύνη για τις διατροφικές του συνήθειες.

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Τρώω Σωστά είμαι Υγιής, εντάσσεται στην κατηγορία προγραμμάτων “ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ” και είναι ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές Λυκείου.

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται όλους τους μήνες του σχολικού έτους.


Συνολική  διάρκεια: 1 ½ ώρα