Σχολική Δράση/ Πάρκο Περιπέτειας

ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ, ΨΗΛΑ ΣΧΟΙΝΙΑ, ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Οι μαθητές συμμετέχουν σε προγραμματισμένες δράσεις ατομικής και ομαδικής πρόκλησης στο ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ δρω στη ΝΑΥΠΑΚΤΟ. Στόχος να βιώσουμε τη μαγεία του φυσικού τοπίου αλλά και να αποκτήσουμε μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη δράση και περιπέτεια!

Περιγραφή δραστηριοτήτων:

  • Τοξοβολία: σε διαμορφωμένο τερέν με ψάθινο στόχο και εκπαιδευτικά τόξα, τα παιδιά με τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις των συντονιστών δοκιμάζουν τις ικανότητές τους στο άθλημα της Τοξοβολίας.
  • Ψηλά σχοινιά: μια ειδικά σχεδιασμένη και μελετημένη δόμηση από σχοινιά και συρματόσχοινα σε δέντρα, αποτελούν το πάρκο περιπέτειας ψηλών σχοινιών. Με ειδικό εξοπλισμό ασφάλειας, τα παιδιά δοκιμάζουν και βιώνουν την πρόκληση, γεμίζοντας ενθουσιασμό και ικανοποίηση.
  • Πεζοπορία: επιλεγμένη διαδρομή εξερεύνησης στη φύση. Οι ομάδες των παιδιών περπατούν, ανακαλύπτουν, συνεργάζονται.

Κόστος συμμετοχής:       ανά μαθητή.

 

Η φιλοξενία για τους εκπαιδευτικούς συνοδούς περιλαμβάνει καφέ και βουτήματα.

Διάρκεια: Παραμονή στο Περιβαλλοντικό Κέντρο δρω για έως 4 ώρες.

Δυναμικότητα συμμετοχής: έως 50 μαθητές.

Το ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ βρίσκεται: στο Περιβαλλοντικό Κέντρο δρω στην περιοχή Κρύα Βρύση Βλαχομάνδρας κοντά στον Εύηνο ποταμό, 12 χλμ από τη Ναύπακτο. Το Περιβαλλοντικό Κέντρο της δρω προτείνεται για επισκέψεις σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. (www.e-yliko.gr).

Περιβαλλοντικό Κέντρο Ναυπάκτου