Γύρω από την Ακρόπολη – Εξερευνήσεις

Γύρω από την Ακρόπολη – Εξερευνήσεις

Ανακάλυψη και δράση. Λήψη μηνυμάτων και αναγνώριση σημαδιών είναι τα ερεθίσματα της εξερεύνησης. Ένα ζωντανό κυνήγι του “πριν” και του “τώρα”, προσφέρει ευκαιρίες στα παιδιά για διασκέδαση και γνώση.
Το πρόγραμμα υλοποιείται κατά τους μήνες Σεπτ, Οκτ, Νοε, Μαρτ, Απρ και Μάη.

 

Είναι ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές Λυκείου και εντάσσεται στην κατηγορία προγραμμάτων “ΤΕΧΝΕΣ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΙΣΤΟΡΙΑ”.

 

Χώρος υλοποίησης

Πεζόδρομοι στην Πλάκα

 

Περισσότερες πληροφορίες

 

Ο χώρος υλοποίησης του προγράμματος (Πλάκα, Αναφιώτικα, πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου), προσφέρει στους μαθητές ευκαιρίες ανακάλυψης αλλά και δράσης. Οι πεζόδρομοι της επιλεγμένης περιοχής όπου επιτρέπουν την ασφαλή διάσχιση της ομάδας των μαθητών, γίνονται χώρος και πεδίο εξερεύνησης.

Η διαδρομή που έχει χαραχθεί  από τον οργανωτή του προγράμματος, δίνεται στους μαθητές υπό μορφή μηνυμάτων και διαφορετικών σημαδιών. Με αυτόν τον τρόπο, η προσπάθεια ανακάλυψης, μετατρέπεται σε παιχνίδι και μάθηση. Κάθε μέλος της ομάδας αναλαμβάνει ένα σημαντικό ρόλο και όλοι μαζί πετυχαίνουν τον κοινό τους στόχο.

Η παλαιά Αθήνα, τα αρχαία μνημεία, οι εκκλησίες, τα κτίρια, η ζωή των ανθρώπων, τα παραδοσιακά επαγγέλματα, η ασφαλής μετακίνηση στην πόλη, το περιβάλλον, τα ζώα και τα φυτά της πόλης, δίνουν τα κατάλληλα ερεθίσματα στους μαθητές να φέρουν εις πέρας την αποστολή που τους έχει ανατεθεί.

Το πρόγραμμα προσφέρει μια περιπέτεια διαφορετική, δίνοντας ευκαιρίες για διασκέδαση, ανακάλυψη και μάθηση.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘’Γύρω από την Ακρόπολη – Εξερευνήσεις’’, εντάσσεται στην κατηγορία προγραμμάτων “ΖΩΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ” και είναι ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές Λυκείου.

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται κατά τους μήνες Σεπτ, Οκτ, Νοε, Μαρτ, Απρ και Μάη.

Συνολική  διάρκεια: 1 ½ ώρα