Στα Ίχνη του Βασιλιά Καρνάβαλου

 

Στα Ίχνη του Βασιλιά Καρνάβαλου

Τα παιδιά λαμβάνουν την αποστολή να βρουν «τα χαμένα κομμάτια» του Βασιλιά Καρνάβαλου. Έξι διαφορετικές δραστηριότητες προγραμματισμένης περιπέτειας, διασκέδασης και ομαδικών σπαζοκεφαλιών. Οι μαθητές ως μέλη ομάδων δρουν, συνεργάζονται, αντιμετωπίζουν προκλήσεις, μα πάνω απ’ όλα διασκεδάζουν!

 

Υλοποιείται με συμμετοχή ολόκληρου του σχολείου.

 

Χώρος υλοποίησης

Εντός του χώρου του σχολείου σας

 

Περισσότερες πληροφορίες

 

Οργανώστε και προσφέρετε την πιο κεφάτη αποκριάτικη γιορτή για τα παιδιά του σχολείου σας.
Η δρω σας προτείνει το πρόγραμμα δραστηριοτήτων “Στα Ίχνη του Βασιλιά Καρνάβαλου”.

 

Συνοπτική περιγραφή: Τα παιδιά λαμβάνουν την αποστολή να βρουν «τα χαμένα κομμάτια» του Βασιλικά Καρνάβαλου. Έξι διαφορετικές δραστηριότητες προγραμματισμένης περιπέτειας, διασκέδασης και ομαδικών σπαζοκεφαλιών. Οι μαθητές ως μέλη ομάδων δρουν, συνεργάζονται, αντιμετωπίζουν προκλήσεις, μα πάνω απ’ όλα διασκεδάζουν σε μία δράση γεμάτη αποκριάτικο κέφι!

 

1. Το Σώμα του Καρνάβαλου: Δράση συνεργασίας και εγρήγορσης. Στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν το σώμα του Καρνάβαλου με πολλά πολύχρωμα υλικά αλλά και τα σώματά τους, τα παιδιά καλούνται να κινηθούν με ταχύτητα και ομαδικό συντονισμό.
2. Τα Πόδια του Καρνάβαλου: Αποστολή των ομάδων να λύσουν το γρίφο των βημάτων του Καρνάβαλου. Όλη η ομάδα χρειάζεται να επιστρατεύσει τις ικανότητες και την ευρηματικότητά της, ώστε όλα τα μέλη της να διασχίσουν τη διαδρομή με τα κατάλληλα βήματα.
3. Τα Χέρια του Καρνάβαλου: Οι ομάδες των παιδιών καλούνται να «χρωματίσουν» τα καρναβάλια στον χάρτη όλης της χώρας μας! Καθώς εκσφενδονίζουν αποκριάτικες σερπαντίνες για να πετύχουν το στόχο τους, το καλό σημάδι και η στρατηγική βοηθούν στην πολύχρωμη αυτή δράση.
4. Το Σκήπτρο του Καρνάβαλου: Δοκιμασία ισορροπίας αλλά και ψυχραιμίας για τα μέλη των ομάδων. Μετακινώντας το σκήπτρο του Καρνάβαλου, τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι με σταθερότητα και συνεργασία ολοκληρώνουν την αποστολή τους.
5. Το Κεφάλι του Καρνάβαλου: Ο Καρνάβαλος είναι το μεγάλο μυαλό της παρέλασης και τα παιδιά ακονίζουν το μυαλό τους για να βρουν το μυστικό συνδυασμό των χρωματιστών πινακίδων. Μόνο ένας είναι ο σωστός συνδυασμός που θα μας φέρει πιο κοντά στα ίχνη του βασιλιά Καρνάβαλου.
6. Το Στέμμα του Καρνάβαλου: Κάθε παιδί δημιουργεί το δικό του στέμμα με ασφαλή και εύχρηστα υλικά. Στόχος τους να βάλουν τη δική τους απόχρωση στο καρναβάλι που έρχεται!

Συμμετοχή: ολόκληρου του σχολείου
Χώρος διεξαγωγής: εντός του σχολείου
Διάρκεια Προγράμματος: έως 2 ώρες